Ev Yapımı Soğuk Demleme Kahve Tarifi

Soğuk demleme yöntemi ile buzlu kahve

Yarım kilo french press için çekilmiş kahve. Çok sert aromalı bir çekirdek olmaması iyi olur. Brezilya iyi gelir diye düşünüyorum. 8 cup soğuk su. Bizim ölçülere göre ayarlamayı unuttum yaparken. O yüzden cup veriyorum. Kahvenin yarısını derin bir kaba alıyoruz, üzerine 6 cup su koyuyoruz. Yavaş yavaş iyice karıştırıyoruz. Ardından kahvenin geri kalanı ile suyun yeri kalanını ekleyip yine yavaş yavaş ve iyice karıştırıyoruz. Kabın üzerini kapatıp, 12 ila 24 saat buzdolabında bekletiyoruz. Süre tamam olunca ilk önce tel süzgeçten süzüyoruz. Ama kahve posasına bastırmadan süzmek gerekiyor. Süzülen kahveyi bir de filtre kapıdından geçirmek gerekiyor, ama bende filtre kapı da olmadığı için iki kat tülbentten süzdüm. Neticede konsantre bir cold brew kahve elde edilmiş oluyor. Bardakta soğuk su veya sütle seyreltip buzla servis yapılıyor. Bir litrelik kavanozu dolduracak kadar konsantre kahve çıktı. Buz dolabında iki hafta saklanabiliyor. Sütü buzla hızlı devirde çırparsan soğuk köpük olur. Öyle denersen fredocapuccino olur.

Ev Yapımı Soğuk Demleme Kahve

3 Comments

  1. nuh 2 Eylül 2015 Cevapla
  2. merve 3 Eylül 2015 Cevapla
  3. Blojen 5 Eylül 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe