Kahvaltılık Krep Tarifi

Halk dilinde “akıtma” ya da “pelit” olarak da bilinen krep yapımı oldukça kolaydır. Kahvaltılık krep tarifi nasıl yapılır merak edenleri için öncelikle kahvaltılık krep tarifi için gerekli malzelerimizi temin edelim.

Krep İçin Gerekli Malzemeler:
– 2adet yumurta (yumurta kişi sayısı kadar olmalıdır. Kaç kişiysek o kadar yumurta eklememiz gerekecek)
– 2 su bardağından biraz az un
– 1 su bardağı su
– 1su bardağı süt
– Bir çay kaşığı tuz
– Pişirmek için terem yağ margarin ya da sıvı yağ

Krep Nasıl Yapılır?

Kabımızın içine un, süt ve suyu ekleyip hiç topak kalmayana kadar çırpmaya başlıyoruz. Mikser kullanarak da bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Hemen ardından yumurtaları ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Krepin kıvamı ne çok koyu ne de çok cıvık olmamalı. Kek hamurundan biraz daha akıcı olacak kadar kıvam yeterli olacaktır. İşlemimiz bittikten sonra orta boy bir teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin ya da sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızmış olan yağa bir kepçe kadar hamuru dökerek yaymaya başlıyoruz. Ocak orta ayarlı olmalı. Her iki tarafını çevirerek pişiriyoruz. Pişme esnasında renk değişimi olacak ve krep tavaya ilk koyduğunuz gibi yapışık olmayacak. Piştiğini buradan anlayabilirsiniz. İyi bir krep için sadece karışım değil el becerisi de oldukça büyük önem taşır. İlk denemeniz de ne kadar el becerinizin olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer ufak tefek sıkıntılar yaşıyorsanız; bir iki denemeye üstesinden geleceksinizdir. Sadece biraz pratik olmak gerekiyor. Bu arada hamura tuz eklemezseniz reçel, çikolata, bal gibi tatlı gıdalar sürerek de tüketebilirsiniz. Sadece krep tatlı olsun istiyorsanız da tuz yerine şeker ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Küçük bir not daha; dilerseniz krepe karbonat da ekleyebilirsiniz.

kavaltilik-krep

One Response

  1. Arzu 25 Eylül 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe