Kakaolu Yaş Pasta Tarifi

Kış gelmişken kahve içmeyi sevenler için keyiflerini tamamlayabilecekleri, ana yemek sonrası tatlı olarak servis edebilecekleri bir pasta tarifini sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Öncelikle malzemelerimize göz atalım:

Kakaolu Yaş Pasta Malzemeleri

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 30 Dakika
Toplam Süre: 1 Saat

  1. Pandispanya Malzemeleri:
  • Beş adet yumurta
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağını dolduracak kadar süt
  • Beş çorba kaşığı un (tepeleme doldurulmalı)
  • Bir paket hamur kabartma tozu
  • Bir paket şekerli vanilin
  • Bir çorba kaşığı kakao (işlenmemiş kakao olmasında fayda var)
  1. İç Krema Malzemeleri:
  • Herhangi bir markaya ait dolgu kreması
  1. Kakaolu Yaş Pasta için Süsleme ve Kaplama Malzemeleri:
  • Kaplamada kullanılmak üzere bir paket pasta kreması
  • Süslemede kullanılmak üzere bir paket krem şanti
  • Bir paket kakaolu glazür
  • Krem şanti ve pasta kremasında kullanılmak üzere süt
  • Hindistan Cevizi

Öncelikli olarak pastanın pandispanyasını yapacağız.

Pandispanya Nasıl Hazırlanır?

Pandispanya için hazırladığımız kaba ilk olarak beş yumurta ve şekeri döküp, bir süre düşük devirde karıştırdıktan sonra, yaklaşık on dakika olmak üzere harcımız beyazlayana kadar bu işleme yüksek devirde devam edelim. Harç beyazladıktan sonra geri kalan malzemeleri de kaba döküp, malzemeler tamamen karışana kadar çırpalım. Bu işlem yaklaşık olarak bir ile iki dakika arasında sürecektir. Ardından margarinle iyice yağladığımız, çok büyük olmayan bir kalıba karışımı dökelim. Kalıbı önceden 200 derecelik sıcaklıkta ısıttığımız fırına koyup otuz dakika kadar pişirelim. Fırını yirmi dakikadan önce açmamanız önemlidir zira pandispanya içindeki yumurtalar yüzünden yoğun olarak kabaran bir kektir ve ısı değişiminden hızlıca etkilenir. Fırını açmanız pandispanyanın çökmesine sebebiyet verir. Yirmi dakikanın ardından pandispanyanın pişerek ideal kıvama gelip gelmediğini kontrol etmek için kürdan batırabilirsiniz. Pandispanyamız piştiyse soğuması için tezgaha bırakabilirsiniz.

Bir süre soğuyan pandispanyayı ortasından ikiye bölelim. Bu işlem için uzunca bir pasta bıçağı yeterli olacaktır. İkiye bölünen pandispanyayı ıslatıp ıslatmama tercihini size bırakıyoruz. Her şekilde mükemmel bir tat elde etmiş olacaksınız. Pandispanyayı ıslatmak istiyorsanız pastaya hem hoş hem de hafif bir aroma vermesi için şerbet değil portakal suyu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bir adet portakal ıslatma işlemi için yeterli olacaktır.  Islatma işlemi tamamlandıktan sonra sıra pandispanyanın içine süreceğimiz dolgu kremasına geliyor.

Dolgu kreması yapıldıktan sonra bir an önce pandispanyanın en alt katına sürülmelidir. Zira kremanın bekletilmesi, sertleşerek, sürülmesini güçleştirecektir. Pandispanyanın dolgu kremasını da sürdükten sonra diğer parçayı üstüne koymak suretiyle kapatalım.

Sıra pasta kremasına geldi. Pasta kremasını paketin üstündeki tarife göre yaptıktan sonra, pastayı kremayla kaplayalım. Bu işlemin de bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor zira iç krema gibi pasta kreması da hemen katılaşabiliyor. Kaplama işleminin ardından glazürü de hazırlayarak pastanın üzerine sıkıp yayalım.

Pasta Süslemesi:

Pastamızı süslemek için krem şantiyi, 1 ya da 1.5 çay bardağı sütle karıştırıp, on ile on beş dakika arasında dinlendirdikten sonra sıkma poşetinin içine koyalım. Sıkma poşetinin içindeki krem şantiyle pastayı süsledikten sonra hindistan cevizini de pastanın üstüne ekleyip işlemi tamamlayalım. Pasta süsleme işlemi bittikten sonra pastanın en az üç saat kadar dolapta bekletilmesi, süslemenin dağılmaması için önem arz ediyor.Kakaolu Yaş Pasta

One Response

  1. kiralık minibüs arayanlar 11 Ekim 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe