Kek Tarifi: Kakaolu Pudingli Kek

Yılbaşı gecelerinin ve hafta sonlarının ve depresyon günlerinin vazgeçilmez klasiği tabi ki pudingli kakaolu kek. Bizler de bu kek tarifini sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişme Süresi: 30 dakika
Toplam Süre: 45 dakika

Kalori: 250 Kalori/Porsiyon
Yağ: 3,8 Gram/Porsiyon
Protein: 4,0 Gram/Porsiyon

Pudingli Kakaolu Kek Malzemeleri: 

  1. Kek Hamuru Malzemeleri:
  • Üç adet yumurta
  • İki su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • İnsiyatifiniz dahilinde daha çok ya da daha az olmak üzere yarım çay bardağı kakao
  • Bir paket vanilya
  • İki paket hamur kabartma tozu
  • Göz kararı bolca un (Burada dikkat etmeniz gereken nokta hamurun yoğun bir kıvama gelmesi gerektiğidir.)

 

  1. Kekin Üstü İçin Gerekli Malzemeler:
  • Bir paket kakaolu puding
  • Pudingi hazırlamak için göz kararı süt
  • Dilediğiniz kadar hindistan cevizi

Pudingli Kakaolu Kek Hazırlanışı:

Keki hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 180 derecelik sıcaklıkta mutlaka ısıtmaya başlamalı ve dikdörtgen bir kek kalıbını yağlamalısınız. Fırınınızı çalıştırıp, kalıbı yağladıysanız tadına hayran kalacağız keki yapmaya başlayabiliriz:

Üç adet yumurta ve şekeri derince bir kapta mikser yardımıyla iki-üç dakika kadar çırpın. Yumurtla ile şeker kabararak beyazladığında, kabın içine sütü, yağı, tarçın ve kakaoyu da ilave edip, malzemeleriniz iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Bunun ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da kabın içine ekleyip çırpma işlemine devam edin. Hamur kabarcıklanmaya başladığında ve yoğun hale geldiğinde hamurunuz hazır demektir.

Kek hamuru hazır hale geldiyse, önceden yağlamış olduğunuz geniş dikdörtgen kek kalıbına hamuru dökün. Kalıbın geniş olmasını önemli vurgulamamızın sebebi, pudingin geniş bir alana yayılmasını sağlamaktır. Şimdi kalıbı önceden ısıttığınız fırına yerleştirebilirsiniz. Uğraşınızın boşa gitmesini istemiyorsanız, fırının kapağını 25 ile 30 dakikadan önce açmamanız büyük önem arz ediyor.

 

Fırından yoğun kek kokuları gelmeye başladığına göre kapağı açmanın vakti geldi! Kapağı biraz aralayıp bir kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kekin piştiğine inanıyorsanız fırının kapağını kapatın ve keki 2-3 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Kekiniz dinlendikten sonra fırının içinden alıp soğutun.

Puding Hazırlanışı:

Sırada puding hazırlamak var. Bir marketten aldığınız pudingi poşetinin arkasındaki pişirme tarifine uygun bir şekilde pişirin. Ardından her tarafını kaplayacak şekilde kekin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Kekin üzerindeki puding de soğuduktan sonra üstüne hindistan cevizi serpip servise hazır getirin.

pudingli kek

2 Comments

  1. Arzu 25 Eylül 2015 Cevapla
  2. uğur 30 Ekim 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe