Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden kıymalı kaşarlı pide artık sadece restorantlar tadabileceğiniz bir lezzet olmaktan çıktı. Damak tadına düşkün takipçilerimiz için harika bir kıymalı kaşarlı pide tarifi hazırladık.

Hamur Malzemesi:

– 1 su bardağı süt
– 1,5 su bardağı su
– ½ su bardağı sıvıyağ
– 1 paket yaş maya
– Aldığı kadar un
– 1 tatlı kaşığı şeker
– 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi:

– 250 gram yağlı kıyma
– 1 baş soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 adet sivri biber
– ½ demet maydanoz
– 1 adet domates
– Tuz
– 1 tatlı kaşığı biber salçası(isteğe göre domates salçası da olabilir)
– 1 çorba kaşığı yumuşak margarin
– ½ çay bardağı su
– 400 gram taze kaşar
– 20 gr tereyağı
– Pideyi açmak için 2 su bardağı un

Kıymalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için öncelikle maya ve şekeri eritiyoruz, ılık su ekliyoruz, 5 dakika bekledikten sonra sütü ve yağı da ekleyip unu az az ilave etmeye başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Hamurumuz mayalanana kadar iç malzememizi hazırlamaya geçebiliriz.

Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz, domatesi, maydanozu ve biberi ince ince doğradıktan sonra, diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Bu esnada kaşarı da rendeleyip pide için hazır hale getirmemiz gerekiyor. Tereyağını da minik kareler halinde kesiyoruz. Mayalanan hamurumuzdan avuç ayası büyüklüğünde bezeler alıyoruz; biraz unla ve oklava yardımı ile oval şekilde açmaya başlıyoruz. Açtığınız hamurun çok ince olmamasına özen gösteriniz, aksi halde pideleriniz pişme esnasında kurumaya uğrayabilir. Açtığımız hamurların üzerine hazırlamış olduğumuz harçtan yeterli miktarda alıp, hamurun üzerine yayma işlemini gerçekleştiriyoruz. Her köşesine eşit düzeyde dağıtmamız önemli.

Harcı dağıttıktan sonra hamurumuzun kenarlarını eşit şekilde içe doğru kıvırıyoruz. İşlemimiz bittikten sonra fırın tepsimize yağlı kâğıt yerleştirip pidelerimizi tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza tepsimizi yerleştiriyoruz. Yaklaşık 15 ile 20 dakika arasında pidelerimiz pişmiş olacaktır. Pidelerimizi çıkarmadan 5 dakika önce üzerlerine önceden kare şeklinde kesmiş olduğumuz tereyağımızı pidelerin üzerine yerleştiriyoruz. Tereyağı eridikten sonra servise başlayabilirsiniz.

kiymali-kasarli-pide

3 Comments

  1. güzel sözler 13 Ağustos 2015 Cevapla
  2. sohbet 14 Ağustos 2015 Cevapla
  3. Selçuk 15 Ağustos 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe