Peynirli Susamlı Poğaça

Bugün sizlerle kahvaltı sofralarının ve kısır günlerinin vazgeçilmezi olan peynirli susamlı poğaça için çok kolay bir tarifi paylaşacağız. Öncelikle bu leziz tarif için gerekli malzemelerimize hep beraber bir göz atalım.

 

 

 

Malzemeler:

  • İki su bardağı kadar mümkünse ılık süt
  • Bir adet yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ (eritilmiş halde)
  • İki tatlı kaşığı toz şeker
  • İki yemek kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince un
  • Beyaz peynir ya da lor-çökelek
  • Maydanoz (İç hazırlarken kullanılacak)
  • Bir çay bardağı su
  • Bir su bardağı kadar kavrulmuş susam

Hazırlanışı:

Öncelikle hamurumuzun hazırlanması için un, süt, maya ve şeker karıştırılır. Daha sonra tuz, sıvıyağ ve yumurta ilave edilerek hamurumuzu kulak memesi kıvamına getirip 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanması tamamlanan hamuru dilediğiniz büyüklüklerde ve şekillerde keserek içine peynir ve maydanoz karışımımızı koyuyoruz. Hazırladığımız parçaların üzerine ufak bir yemek fırçası aracılığıyla önce pekmez su karışımı sürüp daha sonra kavrulmuş susama batırıyoruz. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirip afiyet servis ediyoruz.

Poğaça tabağınıza çeşit katmak istiyorsanız ayrıca zeytinli poğaça tarifi de deneyebilirsiniz.

 

13 Comments

  1. muratsfx 5 Eylül 2015 Cevapla
  2. fotokopi makinesi 10 Eylül 2015 Cevapla
  3. Backlink paketi 11 Eylül 2015 Cevapla
  4. Yemeksever 12 Eylül 2015 Cevapla
  5. Erzurum Sohbet 21 Eylül 2015 Cevapla
  6. Etkili Yazar 21 Eylül 2015 Cevapla
  7. Kağan Uslu 8 Ekim 2015 Cevapla
  8. Tarifistan 8 Ekim 2015 Cevapla
  9. indir 10 Ekim 2015 Cevapla
  10. chat 21 Ekim 2015 Cevapla
  11. Bahçeköy Klima Servisi 3 Mart 2016 Cevapla
  12. diyet 8 Mart 2016 Cevapla
  13. backlink paketi 17 Haziran 2016 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe