Sade Karaorman Pastası

En derin ormanlardan bir lezzet… Perilerin ilham kaynağı… Bu kış size ve sevdiklerinize rüyalar yaşatacak bir yaş pasta tarifi ile karşı karşıyasınız. Karaorman Pastası sade, kirazlı ve vişneli seçenekleriyle geniş bir tatlısever kitlesine hitap ediyor. Bu tarifimizde sade Karaorman Pastası’nın tarifi vereceğiz.

Karaorman Pastası Nasıl Hazırlanır?

  1. Pandispanya Malzemeleri:
  • Dört adet yumurta
  • Dört yemek kaşığı sıcak su (kaynatmanıza gerek yok)
  • 90 Gram un
  • 100 Gram nişasta
  • Dört yemek kaşığı kakao (Tercihinize göre üç yemek kaşığı da olabilir)
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket kabartma tozu
  • 5 Gram tuz

 

  1. Dolgu Malzemeleri:
  • 500 Gram kadar taze krema (Göz kararı biraz artırılabilir ya da 300 Gram mascarpone kullanılabilir)
  • İki yemek kaşığı pudra şekeri
  • 300 gram bitter çikolata
  • Vanilya çekirdekleri

Malzemelerimizi tezgahın üzerine çıkardıktan sonra öncelikle yumurtalarınızın aklarını sarılarıdan dikkali bir şekilde ayırın (yumurta aklarının ve yumurta sarılarının birbirlerine karışmaması büyük önem arz ediyor).Yumurta aklarını beş gram tuz ile sertleşene dek çırptıktan sonra bir kenara bırakın. Ayrı bir kapta dört yemek kaşığı sıcak su, toz şeker ve yumurta sarılarını da iyice çırpın. Bu işlemlerin ardından sıra iki harcı da karıştırmaya geliyor. Dikkatli bir şekilde yumurta aklarının olduğu kabı, yumurta sarılarının olduğu kaba karıştırmaya devam ederek boşaltın. Bu işlemi yaparken de tahta kaşık kullanmanızda fayda olduğunu belirtelim.
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra karşımınızı yağlanmış ve mümkünse kelepçeli olan bir kek kalıbına dökün. Kalıbı önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına yerleştirdikten sonra 20 ile 25 dakika arasında pişirin. Fırını 20 dakikadan önce açmamanızın önem arz ettiğini tekrar hatırlatalım. Pandispanyayı piştiğinden ve istediğiniz kıvama geldiğinden emin olduktan sonra soğumaya bırakın. Ardından soğumuş olan pandispanyayı iki parçaya (iki kat) kesin.

Sıra pandispanyanın dolgusuna geldi.

Pandispanya Dolgusu Nasıl Yapılır:

Elinizdeki taze kremayı, krema sertleştiricisi ve iki kaşık pudra şeker ile karıştırın. Karıştırma işlemine sertleşene kadar yavaş devirde devam edin. Pandispanyanın alt katına sıcak su serpin ve içinden iki kaşığı süsleme için ayırdığınız kremayı sürün. Kremanın yarısını alt kata, yarısını üste sürerseniz, daha hoş bir tat ve görünüm elde edersiniz.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra ayırdığınız kremayı pandispanyanın yan taraflarına sürün. Üst katına sıkma poşeti ile krema sıktığımız pastaya bitter çikolata parçalarını da ekledikten sonra pastanızı 3-4 saat kadar soğutmak için buzdolabına alın.

 

Sade Karaorman Pastası

One Response

  1. Arzu 25 Eylül 2015 Cevapla

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe