Tarçınlı Elmalı Pasta Tarifi

Farklı tatlar arayan okurlarımız için tarçınlı ve elmalı pasta tarifi ile buradayız. Hemen her evde bulunan malzemeler ile yapabileceğiniz bu pastanın ardından, kendinizi harikalar diyarındaki bir peri gibi hissedeceksiniz.

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Toplam Süre: 45 dakika

Kalori: 325 Kcal/Porsiyon
Yağ: 4.0 Gram/Porsiyon
Protein: 4.3 Gram/Porsiyon

Pasta Malzemeleri:

  1. Pandispanya Malzemeleri:
  • 115 Gram toz şeker
  • 75 Gram un
  • Bir tatlı kaşığı kadar toz tarçın
  1. Dolgu ve Krema Malzemeleri
  • Dört adet büyük elma
  • 60 Mililitre bal
  • 15 Mililitre su
  • 75 Gram kuru üzüm
  • 2,5 Mililitre toz tarçın
  • 350 Gram orta yağlı yumuşak peynir
  • 60 Mililitre az yağlı krema
  • 10 mililitre limon suyu
  • 45 mililitre ılık kayısı marmeladı

 

  1. Pasta Süsleme Malzemeleri
  • Taze koparılmış nane yaprakları

Tarçınlı ve Elmalı Pasta Nasıl Hazırlanır?

Pandispanyayı hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 180 derecede ısıtmalı ve ortalama 23 santimetrelik bir kek kalıbını margarinle yağlamalısınız. Bunları yaptıktan sonra yumurtalar ile toz şekeri bir kasede mus kıvamına gelene dek çırpmaya başlayın. Karışım, kıvamına ulaştıktan sonra un ve tarçını içine ekleyerek yavaşça karıştırmaya devam edin.

Ardından hamuru önceden yağladığınız kek kalıbına döküp 25-30 dakika kadar pişirin. 30 dakikanın ardından pandispanya hazır olacaktır. Pandispanyayı kontrol etmek için fırını 20 dakikadan önce açmamanız büyük önem taşıyor.

Fırından çıkardıktan sonra bir pasta bıçağı yardımıyla önce pandispanyanın kenarlarını gevşetin, ardından ters çevirin ve soğumaya bırakın.

Pandispanya soğurken bir yandan iç dolgu malzemesini de yapabilirsiniz. Dolgu malzemesini yapmak çok basit bir işlem. Önce elmaların ucunu soyun ve çekirdeklerini çıkarın, ardından elmaları dilimleyerek bir tencereye koyun.  Elmaların ardından iki yemek kaşığı bal ve suyu da tencereye ekleyin. Sonra tencerenin kapağını mutlaka kapatıp, elmalarınız yumuşak hale gelene dek on dakika kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzüm ve tarçını ekleyerek karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın.

Ardından geriye kalan balı, peyniri, kremayı ve limon suyunun hemen hemen yarısını bir kaba koyun. Bu karışımda yumuşayana kadar düşük devirde çırpın, ardından bir kenara bırakın.

Bu işlemlerden sonra pandispanyayı enlemesine ikiye bölün ve parçalardan birini herhangi bir tahtanın üzerine koyarak elmalı karışımın suyunu üzerine dökün. Peynirli karşımın yüzde 80’ini sürüp, üzerine tekrar elmalı karışımı dökün ve diğer parçayla kapatın. Elinizde kalan peynirli karışımı, pandispanyayı döndürerek üzerine sürün. Ardından geri kalan elmaların da çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve sonra limon suyuyla ıslatarak pandispanyanın kenarları için süs olarak kullanın.

Süsleme tabi ki burada bitmedi! Son olarak, bir fırça yardımıyla kayısı marmeladını elmaların üzerine sürün ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Tarçınlı ve elmalı pastanız servise hazır!

Tarçınlı ve Elmalı Pasta

Leave a Reply

Bumerang - Yazarkafe